Centervagt

Centervagt ½

Min ven og jeg blev enige om at se Centervagt i biografen, fordi vi bare blev ved med at læse den ene artikel efter den anden om, hvor ringe den var. Det blev vi jo nødt til at se med egne øjne, for det kunne da kun være sjovt af alle de forkerte årsager. Hvad vi til gengæld fik var en film, der gjorde mig så rasende, at jeg kun kan skrive en laaaaaaang og usammenhængende anmeldelse, der kommer i al sin herlighed her.

Filmen har intet mindre formået at redefinere min opfattelse af, hvad en dårlig film kan være. Jeg troede indtil nu, at jeg til hver en tid kunne sætte mig ind og se en dårlig film og være stærk nok til både at komme igennem og være nogenlunde underholdt. Men efter i 1,5 time at have vredet mig rundt i sædet og at kigge fortvivlet op i loftet måtte jeg konstatere, at her var filmen hvis eneste ambition var at nå et absolut nyt bundniveau. Jeg mener det oprigtigt, når jeg mener, at jeg ikke kan komme i tanker om, hvorvidt jeg har set en værre film. Måske Jack and Jill, men den gav os i det mindste et underholdende Red Letter Media-afsnit og Dunkachino. Den her kan forhåbentlig give os et godt Dårligdommerne-afsnit, men desværre ingen Dunkachino.

Jeg ved ikke, hvad jeg skal fremhæve. Rune Klan spiller verdens mindst etablerede hovedperson, som mest af alt bare oplever, at ting sker rundt omkring ham. Martin Brygmann, som vitterligt bare har fået en check for sammenlagt 1 minuts skærmtid. Scener der åbenlyst er skrevet som jokes, men hvor der ikke er nogen joke. Det værste eksempel er Rune Klan, der taler til en lerdildo, men som kun siger "jeg elsker MC", mens nogle kvinder står og stirrer på ham og siger "øhhhh bøhhh, skal vi vende tilbage senere?" Og det var så det. Scenen slutter der. Ingen joke, for det er da for grinern, at nogle ukendte kvinder kigger på Rune Klan, der taler til en lerdildo. Fuck af og fortæl mig en joke.

Men har vi talt om lerdildoerne? For de er der filmens hygge-homofobiske indslag, som aldrig får et payoff. Muligvis fordi det blev klippet ud, da det gik op for Rasmus Heide at vi er i 20-fucking-21. Vi går hele vejen - Portalivos naive spelthippiekarakter der siger til Rune Klan "wauv, den figur var inde i dig hele tiden." Den bliver der aldrig fulgt op på, fordi HAHA en dildo inde i Rune Klan, og nå ja, filmen kan stadig ikke fortælle en joke. Det er efter at dildoen slår Rune Klan ud selvfølgelig. Så er der føromtalte joke, hvor jeg regnede med at Rune Klan ville kysse den for at forløse scenen, men nej. Så ser vi lerdildoerne i farver og får at vide "nøj, de bliver vildt populære!" før vi aldrig ser dem igen. Er der mon blevet klippet en scene ud i klimakset, hvor måske nogle intetanende pensionister køber dem, eller måske endda hvor et stereotypt homopar bare eeeelsker de her flotte skulpturer? Eller er lerdildoer bare sjove i sig selv? Vi finder aldrig ud af det, men hey: "som vi siger i keramikbranchen: den der ler sidst..."

Jeg kunne blive ved, for der er den ene joke efter den anden, som giver hat mening. Jeg kunne skrive en lige så lang svada om Charter McCluskey, som ser Rune Klan nøgen i omklædningsrummet, selvom har står bag en dør, og altså derfor ikke kan se Rune Klan. Og at vi ser Rune Klans røv.

Jeg håber virkelig, at det danske biografpublikum ikke æder den råt den her gang. Til min visning var vi 4 inde at se den i en medium-stor sal. Sidste år var jeg inde til en visning af Cats, hvor hele 8 mennesker var inde at se den. Og jeg ved da heller ikke, hvorfor det danske publikum oven på halvandet år med corona skulle slukke for Viaplay eller Netflix og møve sig hele vejen ned til CinemaxX for at betale 90 kr. udelukkende for at se en bøvs og kaffe lavet på pølsevand.

Men det der virkelig har sat mit pis i kog? De fleste shoppingcentre har stået tomme det sidste halvandet års tid, og det har da derfor været ganske belejligt at filme en hurtig, lille komediefilm i et af dem til ingen verdens penge. Sikke en pitch, Rasmus Heide - fuck af med dine lortefilm!

Philip liked these reviews